Droomkavels en riante twee-onder-één-kapwoningen

Kenmerken project

  • Riant wonen in een parkachtige setting
  • Stijlvolle architectuur
  • Rijke historie met haar referenties
Rijke historie

Rijke historie

Landgoed de Braacken heeft een rijke historie. Voor 1958 was het een vakantieoord voor katholieke meisjes en vrouwen en werd het als vormingscentrum gebruikt voor katholieke arbeidsters. Daarna werd verzorgingstehuis Huize de Braacken gebouwd, naar het ontwerp van de architecten Preuyn en Mens.

In het nieuwe plan maakt het verzorgingstehuis plaats voor een nieuwe woonwijk in het Loyolapark. Het park blijft behouden, maar krijgt wel de nodige aandacht en een nieuwe inrichting die geïnspireerd is op de Engelse landschapstuinen. Ook in de architectuur van LOOF komen de oude elementen uit de villa terug, met een moderne knipoog.

Riante twee-onder-één-kapwoningen

Riante twee-onder-één-kapwoningen

In Loof worden 14 projectmatige twee-onder-één-kapwoningen gerealiseerd. De riante woningen zullen hun ontwerp onder andere ontlenen aan de historie van Landgoed de Braacken. Het gerenommeerde Architectenbureau Van Egmond ontwerpt in een stijl die doet denken aan een mix van Engelse cottages en prachtige Park villa's. Het worden statige woningen met de uitstraling van één grote villa, met hoge ramen, verticale geleding en een zadel- of schildkap. De robuuste architectuur vaak van baksteen met bijzondere accenten als ronde ramen, erkers, bogen en metselwerkpatronen. Gekeimde gevels frissen de woningen op en maken het een gevarieerd geheel. Uiteraard voldoen alle woningen direct aan de nieuwste bouweisen en zijn ze voorzien van een duurzame bodemwarmtepomp. Aanvullend is er innovatief nagedacht over het verwerken van moderne toepassingen. Zonnepanelen worden bijvoorbeeld geïntegreerd in het dakvlak. Zo ontmoeten functionaliteit en stijl elkaar. Dat staat garant voor stijlvol wonen op een toplocatie!

Bouwkavels voor je eigen droomwoning

Bouwkavels voor je eigen droomwoning

LOOF biedt ruimte aan 18 bouwkavels voor riante vrijstaande woningen. Hier bouw je je eigen droomwoning!
Het gerenommeerde architectenbureau Van Egmond maakt een beeldkwaliteitplan op waarmee de garantie op een kwalitatief hoogwaardige nieuwe wijk gewaarborgd wordt. Binnen de kaders is er de vrijheid om je woning zelf vorm te geven. De voorgeschreven architectuur in het beeldkwaliteitplan ligt vaak in lijn met de projectmatige twee-onder-één-kapwoningen welke in het plangebied gerealiseerd zullen worden en eveneens door van Egmond Architecten worden ontworpen. De woningen maken een verwijzing naar een stijl die doet denken aan een mix van Engelse cottages en prachtige Park villa's. Een robuuste architectuur vaak van baksteen met bijzondere accenten als ronde ramen, erkers, bogen en metselwerkpatronen. Er is variatie in kleurgebruik tussen de verschillende woonblokken, maar met uitsluitend warme en natuurlijke kleuren. Met gestucte en gekeimde gevels als accent. Het beeldkwaliteitplan ziet voor de bouwkavels daarnaast, op specifieke accentposities, ook toe op ruimte voor moderne accenten. Denk aan een plat dak of een volledige moderne uitvoering. Het beeldkwaliteitplan verlangd een zorgvuldig gedetailleerde afwerking van de woningen om de wijk tot een eenheid te brengen.

Referentiebeelden beeldkwaliteitplan bouwkavels:

collage_bouwkavels_referenties