Verkoop LOOF start op 8 juni 2022!

Verkoop LOOF start op 8 juni 2022!

Het is bijna zover, de verkoop van LOOF gaat van start op 8 juni 2022!

Vanaf 8 juni zijn de belangrijkste verkoopstukken online beschikbaar op de website onder het kopje downloads. Hier vind je o.a. de verkoopbrochure, de VON prijslijst, de technische omschrijving, koperskeuzelijst en verkooptekeningen van de twee-onder-één-kapwoningen en de verkooptekeningen & definitieve kavelpaspoorten van de bouwkavels. Natuurlijk is het ook mogelijk om telefonisch contact te leggen met de makelaars die je graag van alle informatie over de woningen en bouwkavels voorzien. Of loop even binnen bij de makelaarskantoren van AMB makelaars of Lelieveld Makelaardij.

Inschrijfperiode 
Vanaf woensdag 8 juni 12.00 uur tot en met zondag 19 juni 23:59 kun je jezelf middels het online inschrijfformulier officieel inschrijven voor de woning(en) of bouwkavel(s) van je voorkeur. Op het inschrijfformulier heb je de mogelijkheid om je in te schrijven op 10 voorkeurs woningen- of kavels, een mix van beide is ook mogelijk. Begin op het inschrijfformulier met de woning of kavel van je hoogste voorkeur. Inschrijven kan gedurende de hele inschrijfperiode, er wordt niet gekeken naar het moment of tijdstip van inschrijven. Denk dus goed na over je voorkeuren alvorens je het inschrijfformulier invult. Vul één inschrijfformulier in per gezinssamenstelling, meerdere inschrijvingen binnen een gezinssamenstelling worden uitgesloten.

Toewijzing en procedure
De toewijzing/loting van de woningen en bouwkavels zal in de week van 20 juni plaatsvinden conform de verkoopprocedures. De definitieve verkoopprocedures zijn in te zien onder het kopje downloads.

Lees de verkoopprocedures alvast aandachtig door zodat je je zo goed mogelijk voor kunt bereiden op de inschrijfperiode. We raden je aan om alvast je financiële mogelijkheden te bespreken met een financieel adviseur. Om je financiële gegoedheid aan te tonen dien je een schrijven van een financieel adviseur bij te voegen op het inschrijfformulier. Hierover lees je alles terug in de verkoopprocedure(s). Denk ook goed na of je een financieringsvoorbehoud wil maken.

In de week van 20 juni vindt de (verwachte) notariële loting plaats en zullen de makelaars alle inschrijvers berichten of ze één van de woningen of bouwkavels van de voorkeur kunnen toewijzen. De loting is niet openbaar bij te wonen.

Na toewijzing van de woning of het bouwkavel volgt er een verkoopgesprek bij een van de makelaars en daar is alle gelegenheid om vragen te stellen om een goede afweging tot aankoop te kunnen maken. Indien er afgezien wordt van de aankoop volgt er aan afspraak met een reserve-kandidaat voor het desbetreffende bouwnummer/bouwkavel. We streven op deze manier naar een optimale bezetting van alle woningen en bouwkavels zodat er snel gestart kan worden met de bouw en ontwikkeling van het voormalige landgoed.

Bestemmingsplanprocedure

Op 11 april heeft de zitting plaatsgevonden bij de Raad van State inzake het bezwaar op het vastgestelde bestemmingsplan. Het bezwaar is behandeld en we zijn nog in afwachting van de definitieve uitspraak. De verwachting is dat de uitspraak voor de zomervakantie zal worden gepubliceerd en het bestemmingsplan op dat moment bij een positieve uitspraak onherroepelijk zal worden. Ondanks het uitblijven van de uitspraak tot nu toe heeft Janssen de Jong Projectontwikkeling alle vertrouwen in een goede afloop en besloten om de verkoop van het project op te starten.